Grillázs és Mézeskalácskészítő Workshop-ok

Mézeskalács Workshop

Minden rosszban van valami jó – tartja a mondás. Ez igaz a grillázs és mézeskalács workshop-ok ötletének megszületésére is. Ugyanis amikor 2016 éve egy véletlen baleset folytán nem tudtam dolgozni több hónapig, így a szokásos karácsonyi vásárt is le kellett mondanom. De mivel nem tudtam tétlenül otthon ülni, belevágtam az oly régóta dédelgetett álmomba: az alkotóműhelyek szervezésébe. Mindig is szerettem emberekkel foglalkozni, gyerekek és felnőttekkel egyaránt. Ùgy éreztem, hogy a kreativitásomat és tudásomat tovább kell adnom másoknak is, hogy ők is átélhessék az alkotás örömét. Azóta szervezem meg, többször egy évben, más-más alkalomhoz kötődően a workshop-okat. Igyekszem mindig olyan témákat, munkadarabokat kiválasztani, aminek az emberek otthon egyedül nem mernének nekiállni, például mézeskalács házikó (amely sok elemből épül össze és ehhez kell a szakavatott segítség) vagy éppen húsvéti kosárka. Az alkotóműhelyek keretében viszont megmutatom minden résztvevőnek lépésről lépésre a grillázs és mézeskalács ajándékok készítésének csínját-bínját. A közös munka végeredménye pedig mindig egy kis csoda, amit nagy büszkén visznek haza a résztvevők. Nagy öröm számomra, hogy az évek folyamán sokakkal megszerettethettem a grillázsok és mézeskalácsok világát, így sokan már visszatérő vendégeim. Az alkotóműhelyek lényege és különlegessége, hogy kis csoportokban dolgozunk, hogy így minden résztvevőre külön tudjak figyelni és egyénileg tudjak nekik segíteni.

Mézeskalács tanfolyam

Foglalható workshop-jaim


Egyéni grillázs tanfolyam
Ennek keretében minden résztvevő elsajátíthatja, hogyan kell a cukor és olajos magvak keverékével egy hagyományos grillázstortát készíteni és felépíteni. A tanfolyam sikeres teljesítésével, az itt megszerzett tudással már bárki otthon egyedül is el tudja készíteni a saját grillázstortát (vőlegénytortáját).


Csoportos és egyéni mézeskalács workshop
A mézeskalács tanfolyamaimon a résztvevők megismerkednek a különböző mézeskalács díszítési technikákkal, a díszítőeszközök használatával és a díszek összeállításával. A workshop célja, hogy a résztvevők otthon is könnyen elkészíthessék saját mézeskalács ajándékaikat és játszi könnyedséggel boldoguljanak a díszítéssel is.


KreAktív Tábor
A tábor az iskolás gyermekek számára kerül megszervezésre a nyári szünidő folyamán. A festői szépségű Ság-hegy környezetében tölthetnek el a gyerkőcök egy hetet, amelynek keretében a hagyományos kézműves foglalkozásokkal ismerkedhetnek meg. Minden lurkó kipróbálhatja a fafaragást, a kemencés mézeskalácssütést és díszítést, a bátrak elsajátíthatják íjászat alapjait. Természetesen a mozgás sem hiányozhat a tábor programjai közül. Számos rövid kirándulás színesíti a tábori napokat., a természetben megtalálható növényekből bábok készítése… A KreAktív Tábor célja, megismertetni a gyerekekkel a hagyományos népi művészetet illetve, hogy némelyest kiszakítsuk őket a modern kor vívmányainak „fogságából” és ők is átélhessék a valódi gyermekkori foglalatosságok szépségeibe. Ahogy azokat mi anno a gyerekkorunkban átélhettünk.


Karácsonyi vásár
Advent második vasárnapján szervezem meg az immáron hagyománnyá vált karácsonyi vásárt, ami egyre inkább kinövi magát. Ezen a napon családias, meghitt hangulatban karácsonyi muzsika, szívet és lelket melengető forralt bor és tea kíséretében betekintést nyerhetnek a látogatókkal a grillázsok és mézeskalácsok csodálatos világába. Az itt bemutatott karácsonyi ajándékok természetesen meg is vásárolhatók.


A mézeskalács illata, tapintása, gyönyörűsége mindenki szívébe szeretetet lop. Hálás vagyok, hogy nap mint nap alkothatok, újabb és újabb ötleteket valósíthatok meg.


Vegyen részt Ön is workshop-jaimon és élje át az alkotás örömét és szépségét!