Öszi mezeskalacs dekoracio
Őszi hangulat vintage köntösben
október 22, 2020
Torták/mentes finomságok
január 17, 2021
Show all

Télapó várás

Mézeskalács télapó

Az idei év is lassan végéhez közeledik. Hihetetlen milyen gyorsan repül az idő, ugye? Ugyan még csak (vagy éppen már) november van, de nálam már javában folynak az adventi előkészületek.


Valójában én minden évben már nyáron eltervezem az adventi, télapós és karácsonyi mézes kollekcióimat.
Minden terv egy ötlettel kezdödik, amihez az inspirációkat többek között a Pinteresröl szerzem. Ezeket aztán Renis-köntösbe bújtatva formálódik ki a végleges terv. Rengeteg ötlet és terv lapul a tarsolyomban, olyan sok, hogy decemberben szembesülök a ténnyel, hogy idén sem sikerül mindet megvalósítani. De sebaj, a jó ötletek örökzöldek és jövőre ezekkel kezdek.

Az idei első nagy kedvencem ez a kis télapós szett. A szett különlegessége, hogy a télapó zsákjában pici mézesek lapulnak. Így nem csak szemet gyönyörködtető, de nagyon finom is. Mennyi csemege kicsinek es nagynak. És ha kiürülne a zsák, fel lehet tölteni apró édességekkel vagy mézeskalácsokkal, amiket adventkor otthon közösen sütünk a család.


Emlékszem, amikor kicsi voltam, mindig a csokimikulásokat tettük ki az ablakba és kíváncsian nézegettem be az ablakokon az iskolából hazamenet, hogy kinél milyen télapó lapul az ablakban. Ez a kis télapós mézeskalács egy egyedi és szemetgyönyörködtető alternatíva a csokimikulásokhoz es méltóan ékesítik és illatosítják a szobát.

Gyermekkoromban mindig nagy izgalommal vártam a Télapót. Emlékszem, hogy milyen lelkesen énekeltem neki, felhúzott szoknyával, amit az izgalomtól tekergettem. Máig azt gondolom, szerencsés gyerekkorom volt, hiszen a szomszédomban lakott a télapó. Minden évben meglátogatott, magával hozva piros és a fekete könyvét. Féltem, amikor először a feketét nyitotta ki, hogy vajon van e benne valami rólam. De szerencsére sose volr.


Azt az örömet, ahogy megkaptam a mikulás csomagokat es nagy izgalommal kukkantottam bele, sose felejtem el. Örökre a szívembe zártam. Mint ahogy azt a kedves és vicces pillanatot is, mikor megkínáltam a Mikulást borral: „Mikulás bácsi igyon egy kis bort”. Szegénykémnek bőven elég volt a vattaszakállal megküzdeni, nem hogy még bort inni. Ezeket a szép emlékeket máig is felemlegetjük.

Sok-sok másik emlékkel egyetemben. De azokról majd legközelebb mesélek.


Neked is van hasonló kedves történeted vagy emléked a télapóról. Akkor meséld el nekem. A Facebook oldalamon indítottam egy kis játékot. A legkedvesebb történetnek pedig egy télapó szett lesz a jutalma.

Mézeskalács asztaldísz_télapóJPG
Karácsonyi mézeskalács díszek
Please follow and like us:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük