Ahogy egy álom valóra válik: adventi workshopok
november 26, 2019
Piroska es a farkas
Kalandozások meseországban – 1. rész
január 31, 2020
Show all

Mert adni jó

Karacsonyi mezeskalacs falu
A karácsonyi időszak engem arra ösztönöz, hogy átgondoljam, kiértékeljem az évet. Milyen élményekben, sikerekben és kudarcokban volt részem, mi minden jó avagy rossz történt velem és miért lehetek hálás. Ezt minden évben megteszem még karácsony elött és egy dolog mindig eszembe jut és foglalkoztat: a másokon való segítés.
Én rendkívül szerencsésnek mondhatom magam, hisz van egy boldog és egészséges családom, akikre jóban és rosszban számíthatok; van egy csodás munkám és hivatásom, amit minden egyes nap szívvel és lélekkel végzek. Kívánhat magának az ember ennél többet?
Azonban nem mindenkinek adatik meg ez a boldogság és szerencse, hogy a szeretet ünnepét családja körében töltse el. Sokan, köztük rengeteg gyermek, különböző okokból kifolyólag (legrosszabb esetben szeretteiktől távol) egy kórházban töltik el az ünnepnapokat. Ez rettentően elszomorít és összeszorul a szívem, ha belegondolok, hogy mennyire rossz lehet ezeknek a kis gyerkőcöknek. Így arra az elhatározásra jutottam, hogy segíteni fogok nekik, hogy ha csak egy kicsivel is, de kellemesebbé varázsoljam a karácsonyukat. Már csak az volt a nagy kérdés, hogy ezt hogyan tehetném meg?
Amikor tavaly megálmodtam egy karácsonyi falu megalkotását, már akkor tudtam, hogy ezzel a művemmel másokat szeretnék boldoggá tenni. Azt szerettem volna, hogyha bárki megáll előtte, legyen az gyermek, felnőtt vagy idős, gyönyörködhessenek benne, átjárja szívüket az a melegség, amit Te és én is érzünk családunk, szeretteink körében karácsony ünnepén. Egy olyan karácsonyi falut szerettem volna készíteni, amely arra ösztönöz, hogy megálljunk előtte egy pillanatra, megcsodáljuk és rajta elmerengve felidéződjenek bennünk a gyerekkori emlékek, a gyerekek átéljék a karácsonyi havas táj hangulatát és mindannyiunkat elrepítse egy mesebeli, szeretettel teli (képzeletbeli) világba. Hogy mindenki megtalálja benne azt ami szívéhez közel áll, ami a karácsonyt idézi.
Majthényi Lászlóval, a Vas Megyei Közgyűlés elnökével közösen gondolkoztunk el azon, hogy hol is lenne jó helye ennek a csodának. Így jött az ötlet, hogy hol máshol örülnének ennek a mesés karácsonyi falunak a legjobban, mint a Markusovszky Kórház gyermekosztályán.
A karácsonyt megelőző héten sikerült is lebonyolítani az ünnepélyes átadást. Így lett a mézeskalács karácsonyi falu a Markusovszky Kórház gyerekosztályának ékessége, ami mind az ottani gyermekeket, családjaikat, valamint az ott dolgozóknak karácsonyi hangulatot lop a szívébe és megtölti őket szeretettel. És nekünk adakozóknak ezek az örömteli arcok és boldogságtól ragyogó szemek érnek a legtöbbet.

Hálásan köszönöm minden kedves közreműködőnek és támogatóknak, különösképp Majthényi László elnök úrnak, hogy közösen megvalósíthattuk ezt az álmot és széppé varázsolhattuk a gyerkőcök karácsonyát.


További meghitt, békés és boldog ünnepeket kívánok.
Az átadásról az Vas Megyei Család és KarrierPONT oldalán olvashatsz részletesen: http://bit.ly/mezeskalacs-falu-atadas.
 
Mezeskalacs falu ajándékozás Markusovszky korhaznak
 
Please follow and like us:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük