Boribon es Annipanni mezeskalacsbol
Boribon és Annipanni
március 15, 2020
Grillazs mezeskalacs mühely_Celldömölk
Egy álom, amiért sokat küzdöttem: Grillázs- Mézeskalács Cukrászműhelyem története
szeptember 23, 2020
Show all

Anyák napi visszatekintés egy kreatív cukrászanyuka szemszögéből

Kremes francia Epertorta
Az elmúlt hetek mindannyiunk számára új helyzetet jelentettek, amivel így ilyen formában még nem volt dolgunk. Ez több szempontból is kihívást jelentett a mindennapi életre vonatkozóan.
A különböző korlátozások és az otthonról való munkavégzés rugalmasságra és a dolgok újragondolására késztettek bennünket. Az iskolák bezárása különösképp a szülők számára volt nagy kihívás.

Kétgyermekes anyuka révén utóbbi engem is érintett és nem kis szervezés igényelt tőlünk szülőktől, hogy munka mellett mindig legyen valaki a gyerkőcök mellett és foglalkozzon is velük. Felváltva gondoskodtunk minden nap arról, hogy hasznosan töltsék el az idejüket. Amíg az egyikünk a gyerekekkel foglalkozott, a másik fél dolgozott.
A másik probléma, ami kihívás elé állított, hogy egyéni vállalkozóként az elmaradt rendezvények, események (pl. családi összejövetelek, esküvők) következtében sok megrendeléstől is elestem. Aki követi a munkásságomat tudja, hogy minden nagyobb és fontosabb esemény ünnep előtt (húsvét, advent) tartok kézműves foglalkozásokat (workshopokat), ahol is megnyitom műhelyemet az alkotni vágyók előtt. Idén húsvét előtt is tervben volt egy alkotóműhely megrendezése, amit sajnos el kellett halasztanom. Ez mélyen érintett és igazán szomorú voltam, mert mindig nagy izgatottsággal várom a közös alkotással eltöltött napokat.

Az elmúlt évek azonban megtanították számomra, hogy hogyan kell reagálni ilyen helyzetekben. A legfontosabb, hogy higgadtan és átgondoltan kell cselekedni, hiszen magán a helyzeten amúgy sem tudunk változtatni. És szülőként az is a feladatunk, hogy jó példát mutassunk gyermekeiknek és hogy megvédjük őket a negatív befolyásoktól. Így elhatároztam magam, hogy hasznos foglalatosságokkal és programokkal töltjük el az időt.

Mivel életem és lételemem az alkotás, az elmúlt heteket ennek szenteltem. Összekötve alkotói munkámat anyai teendőimmel, fiaimmal együtt vetettük bele magunkat a kreatívkodás izgalmas világába. Közösen fogtunk bele a kézműveskédébe és a ház körül fellelhető anyagokból szebbnél-szebb és kreatívabbnál kreatívabb remekműveket fabrikáltunk. Igazán jó volt látni, hogy fiaim mennyire örömüket lelik a fúrásban, faragásban, kalapácsolásban és festésben. És ha néha elakadtunk egy - egy feladatban, akkor férjem mindig besegített.


A közös családi kreatív munka meg is hozta gyümölcsét és igazán szemet gyönyörködtető, kertet ékesítő tárgyak készültek:

Talán a legnagyobb munka ennek a kis kerti kis tónak az elkészítése volt, amibe már telepítettünk kis ebihalakat, tavirózsát. A tó inkább egy kis tavacska, de nem is a méret, hanem az számít, hogy a fiúk szívvel – lélekkel és nagy gondossága készítették el.
Az alapos tervezés és ötletelés eredménye lett ez a bogárlak, ami mellé hamarosan egy csodás madáretető párosul.
 
Bogarlak
Madaretetö
 
Bogarlak es madaretetö
Törött cserepekből készítettünk manólakot a teraszainkra, amikre ha ránézünk, egyből mosolyt csalnak az arcunkra.
És a nagy kedvenc a vendégfogadó virágtartó. Ez több részből állt össze. Használt láda az alja, használt kerítésléc az oldala és a tetejére egy tábla került, amit testvérem asztalosműhelyéből menekítettem meg. És ezt is fiaim állították össze, alapozták le apa karosszérialakatos műhelyében. Így nekem már más nem maradt mint feltenni az i-re a pontot felfesteni az üdvözlés szövegét: ISTEN HOZOTT!
Mivel a hétvégén anyák napja lesz, kitaláltuk a srácokkal, hogy ezt kell adni a nagyszülőknek is anyák napjára, mert mindannyiunk keze munkája benne van és ahányszor ránéznek, az unokákra fognak gondolni és melegség tölti el a szívüket.
És természetesen a cukrászkodás sem maradhatott el, így folyton sütünk valami finomságot. Ez alkalommal egy szépséges és könnyed francia epertortára esett a választás. Úgy gondolom az eredmény magáért beszél. Nemcsak csodálatosan néz ki, mennyeien finom is lett.

Minden életszakasznak meg van a maga szépsége. Akárhogy is alakuljon az élet és akármilyen akadályokat is gördítsen eléd, próbáld meg kihozni belőle a lehető legjobbat. Amint látod, rengeteg lehetőség van arra, hogy széppé varázsold a hétköznapjaidat. Légy kreatív és engedd szabadjára fantáziád!


MERT ALKOTNI JÓ!
Minden Édesanyának, Nagymamának csodaszép vasárnapot kívánunk, köszönjük, hogy vagytok nekünk!
Please follow and like us:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük