Miután lenyugodtan még aznap este neki láttam újragondolni a terveket, hogy folytathassuk a műhely megvalósítását. Az első HACCP vizsgálat nem kis feladatot állított elénk. Ùj mellékhelyiség kialakítása, további hűtők beüzemelése, megfelelő pultok, tojáselőkészítő, raktárak, minden helyiségbe kézmosók, tisztítószeres raktár kialakítása, megfelelő falburkolat, padozat, és még sorolhatnám.
A végén már ott tartottunk, hogy szinte kicsivé bizonyult a kétszintes műhely. Mindezt tovább nehezítette a workshopok és táborok megszervezésének engedélyeztetése. Hiszen ezek külön kategóriába tartoznak és külön engedélyhez kötöttek. De én ezekről nem voltam hajlandó lemondani és mindent megtettem azért, hogy megkapjam ezekre is az engedélyt.
Miután megtudtuk a feladatainkat, konzekvensen láttunk neki lépesről lépésre elvégezni azokat.
Ez egy igazán hosszadalmas és fárasztó folyamat volt, hisz´ mindig volt valamilyen másik, párhuzamos esemény, ami megosztotta energiámat. 2019 őszében készültünk a karácsonyi szezonra, nem igen volt szabad kapacitás. 2020. január-februárban tanulnom kellett a cukrászvizsgámra, hiszen ez az egyik alapkövetelménye mindennek. Amikor sikeresen levizsgáztam és végre fellélegezhettem, beütött a COVID-19. Ez engem is, mint sok más kisvállalkozást, komolyan érintett. Minden tervemet keresztülhúztam. Konkrétan lehúztam én is a rolót. Feladataim az otthonomra és gyermekeimre összpontosultak Szerencsémre férjem mindenben mellettem állt és éjjel-nappal dolgozott, hogy átvészeljük ezt az időszakot (neki szerencsére volt munkája). Ez idő alatt én sokat terveztem, mit hogyan-merre meddig, ha újra visszatérünk a normális mindennapi ritmusba.
Eljött a júniusban és láss csodát, minden a helyére került. Július végén nagy izgalommal vártam a helyi élelmiszer biztonságért felelős hölgyet, hogy áldását adja kis műhelyemre. Ugyan az első látogatása után nem feltétlen „baráti szemmel” tekintettem rá, most visszatekintve elmondhatom, hogy sokat köszönhetek az ö maximalizmusának. Neki köszönhetően lett a műhelyem azzá a csodálatos hellyé, amiről mindig is álmodtam. Az átvételhez már „csak” egy két „csekélység” maradt hátra. Úgy mint a nyitva tartás bejelenteni, egy kémiai kockázatelemzés elkészíttetése, tűzoltósági bejelentés, figyelmeztető táblák elhelyezése. Húúú, inkább nem sorolom tovább…
A hosszú, megpróbáltatásokkal teli idöszak és sok küzdés meghozta gyümölcsét, hisz mühelyem nemrég hivatalosan is átvételre került! Innentől fogva hivatalosan is CUKRÁSZMŰHELY-ként várom a sok lelkes alkotni vágyó vendégeimet, illetve az édesség iránt rajongó ügyfeleimet.
Igazán hálas vagyok páromnak, aki minden egyes elkeseredésembe lelkesített, hogy megint egy lépéssel előbbre vagyunk, és valóban így történt. Sok apró lépés vitt minket előbbre.
És mit tanácsolok mindenkinek? Az álmaink megvalósítása nem hullik az ölünkbe, mindenért meg kell küzdenünk, ez erősít és nemesít minket, mégha olykor nehéz is felállni, de a végén ott állsz és egy hatalmas örömmel a szívedben: MEGCSINÁLTUK!- Soha ne adjuk fel az álmainkat!
Innentől rengeteg új ötlettel várlak benneteket, melyekről folyamatosan tájékoztatlak benneteket!